Nieuws uit Mechelen

Mechelen
Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Planckendael ringt dit jaar zo’n 100 ooievaarskuikens

18/06/18 13:26 - Verzorgers bij dierenpark Planckendael zijn naar jaarlijkse gewoonte weer in de hoogtewerker gekropen om de ooievaarsjongen van dit broedseizoen te ringen. Er zijn dit jaar 66 nesten die zich allemaal op een hoogte tussen twaalf en twintig meter bevinden. Woensdag is er nog een derde ringronde. Verwacht wordt een 100-tal kuikens te kunnen ringen.

Opruimactie krijgt vervolg

18/06/18 03:00 - Dertig mensen offerden gisteren een deel van hun zondag op om zwerfvuil te ruimen op de Binnendijle in Mechelen. Met kano’s, sup-planken én een toeristenbootje gingen ze de rivier op. Er is zelfs een plan om dat structureel te doen.

Ethiopiër wint prijs Ernest Albert voor schilderkunst

18/06/18 02:57 - Zondag werd in het Cultuurcentrum Mechelen de Grote Prijs Ernest Albert voor schilderkunst uitgereikt. Uit de 197 inzendingen werd het werk van de in Brussel wonende Ethiopiër Ermias Kifleyesus door de jury als beste geselecteerd.

Bekende muzikant en dirigent René Jonckeer is overleden

18/06/18 02:57 - De bekende Mechelse muzikant en dirigent René Jonckeer is donderdag overleden. Hij was onder meer de oprichter van The Keyhole Conspiration Big Band en dirigent van de Koninklijke Harmonie van Muizen. Hij werd 70 jaar.

Stad investeert 150.000 euro in kerk voor betere akoestiek tijdens concerten

17/06/18 18:49 - Om de gerestaureerde Sint-Pieter- en Paulkerk intensiever te gebruiken als concertkerk, investeert de stad Mechelen 150.000 in de verbetering van de akoestiek.

Rozenfeest doet Vrijbroekpark geuren

17/06/18 15:02 - Heel wat mensen kwamen zondag in het Mechelse Vrijbroekpark genieten van de rozentuinen. Aanleiding was het jaarlijkse Rozenfeest in het park.

Maanrock groter dan ooit

16/06/18 02:57 - De 22ste editie van Maanrock wordt de grootste ooit. Met elf pleinen en een heel gevarieerd aanbod van muziek, comedy, dans en cultuur valt er tussen 24 en 26 augustus in de Mechelse binnenstad vanalles te beleven. Voor wie het liever wat rustiger houdt, komt er een Stilteplek.

Maandblad Joods Actueel bezorgd om uitlatingen van controversiële Mechelse rapper: “Geen bedoelingen om haat te zaaien”

15/06/18 02:57 - De Mechelse rapper BizzyBlaza kwam in het oog van de storm terecht na zijn bijtende kritieken op Israël en het zionisme. Een van zijn videoclips werd van YouTube gehaald en hij heeft het aan de stok met staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD). Toch blijft hij bij zijn standpunt.

Vrijbroekpark op rozen

15/06/18 02:57 - De Rozenfeesten betekenen een jaarlijkse hoogdag voor het Mechelse Vrijbroekpark. “De klimaatschommelingen dit voorjaar zijn wel extreem geweest. Een uitstekend rozenjaar is het niet, maar geniet zondag tijdens de Rozenfeesten van de kleuren en geuren. Het blijft de moeite waard”, zegt rozenverzorger Linda Van Looy

Studio Belle-Époque doet traditioneel Engeland herleven

15/06/18 02:57 - Studio Belle-Époque organiseert komende zondag voor de vierde keer een evenement in en rond de rozentuin van het Vrijbroekpark. Het katapulteert je daarmee terug naar het traditionele Engeland van eind negentiende eeuw.

Zelf nieuws uit Mechelen?


Mechelen

„ Alles over Mechelen op Woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken