Nieuws uit Mechelen

Mechelen
Mechelen

Nieuws uit Mechelen

Gemeenschapswachten leren dierenleed herkennen

08/04/20 12:23 -

De achttien Mechelse gemeenschapswachten krijgen in juni een opleiding rond het herkennen en melden van dierenleed.Honderd boostboxen voor personeel AZ

08/04/20 12:23 -

Asielzoekers maken dagelijks wel honderd mondmaskers: “Warm en solidair initiatief”

08/04/20 12:23 -

Zes bewoners van het noodopvangcentrum in Mechelen hebben een lokaal tijdelijk ingericht als atelier om mondmaskers te stikken. De asielzoekers maken er een honderdtal per dag, voor personeel in de zorg of voor mensen die in essentiële sectoren werken.Schortenmakers zoeken nog enkele vrijwilligers (en minstens 5.000 euro)

08/04/20 12:23 -

Machteld Verbruggen (53) heeft vanuit haar kot in Leest heel wat Mechelse organisaties geïnspireerd tot een hartverwarmende actie. Het doel: tijdens de paasvakantie tweeduizend schorten maken die het zorgpersoneel uit onze regio moeten beschermen tegen het coronavirus. Daarvoor kan ze op veel steun rekenen. De fondsenwerving voor de actie Schenk een schort loopt als een trein.Stad huurt kamers om daklozen slaapplek te bieden

05/04/20 06:14 -

De stad Mechelen heeft een alternatief gevonden om de nachtopvang voor alleenstaande dak- en thuislozen in onder te brengen en voort te zetten. Er is tijdens de coronacrisis plek voor zeven mensen.Slimme software helpt om stad nog efficiënter te onderhouden: “We gebruiken ook hoestschermen”

05/04/20 06:14 -

De uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen maken sinds kort gebruik van slimme software om het onderhoud van het openbaar domein nog efficiënter te laten verlopen. Hij komt van pas, want ondanks de coronacrisis zijn er nog steeds een vijftigtal medewerkers in de weer om de stad netjes te houden. Om dat veilig te laten gebeuren, kwamen er zelfs hoestschermen in sommige voertuigen.Werken aan Tangent starten opnieuw: “Werfpersoneel moet zich houden aan strikte veiligheidsmaatregelen”

05/04/20 06:14 -

De werken aan de aanleg van de Tangent in Mechelen starten op maandag 6 april opnieuw op. Daarbij worden strikte veiligheidsmaatregelen voorop gesteld. De werkzaamheden lagen al enkele weken stil door de coronacrisis. In 2021 moeten de Tangent en bijhorende fietsinfrastructuur klaar zijn.Twee keer betrapt tijdens proefrit: 97 in zone 30 en 119 waar je maximaal 70 mag

05/04/20 06:14 -

De lokale politie heeft donderdagmiddag een autobestuurder betrapt die in Mechelse straten twee keer na elkaar veel te snel reed. De eerste overtreding gebeurde in de Dellingstraat in de zone 30.Muriel (42) is longarts in een corona-afdeling: “Mensen vragen mij of ze doodgaan”

05/04/20 06:14 -

Al meer dan twee weken geven artsen, verpleegkundigen en ander personeel van het AZ Sint-Maarten in Mechelen het beste van zichzelf op de corona-afdeling. De klok rond vechten ze tegen het uiterst besmettelijke virus en de gevolgen daarvan. Een van hen is dokter Muriel Lins (42), longspecialist in het ziekenhuis. “Mensen vragen me letterlijk of ze doodgaan. Gelukkig zien we heel wat mensen naar huis gaan, daar stellen we nieuwe patiënten mee gerust”, zegt ze.Pascale Gauthier schept opnieuw ijsjes: “Ik was bang, maar het begon te kriebelen”

03/04/20 06:49 -

Door de coronacrisis zijn veel handelszaken in de Mechelse binnenstad gesloten, maar bij Pascale Gauthier (54) kunt u alvast opnieuw een schepijsje kopen. “Ik was bang, maar het begon te kriebelen”, zegt ze. Een doos meenemen voor in uw kot kan ook.Zelf nieuws uit Mechelen?


Mechelen

„ Alles over Mechelen op Woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken